Roma

Den italienske hovedstaden Roma er nok kjent for nordmenn flest, og den svært innholdsrike og historiske storbyen er en av verdens mest populære turistattraksjoner. I Roma bor det over 2,8 millioner mennesker, og byen tar hvert eneste år imot det tidobbelte antall turister. Med en beliggenhet sentralt på vestkysten av Italia kan Roma by på et klima som er både varmt og behagelig om sommeren. I tillegg har Roma svært mange severdigheter og historiske severdigheter, som best oppleves med leiebil.

Her leier du bil i Roma

Reiser man til Roma som turist, så vil man trolig ankomme byen via flyplassen Leonardo da Vinci International Airport som ligger like ved kysten, og en kjøretur på noen få minutter fra selve sentrum av Roma. Skal du ha leiebil i Roma så er det enklest å forhåndsbestille dette på nett for avhenting når du ankommer lufthavnen. Alle de store kjedene som Budget, Hertz, Avis og Europcar har filialer og tilbyr bilutleie på flyplassen i Roma. For øvrig finnes det også massevis av bilutleiere i sentrum av Roma – med både lokale kjeder (der man kanskje får lavere priser) samt de største aktørene.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

En typisk «road trip» i Italia er den optimale ferien for mange, med den herlige naturen landet byr på og det godt utbygde veinettet. Roma, som ligger sentralt i landet, er det perfekte utgangspunkt for å oppleve det øvrige og landlige Italia. Det meste av severdigheter i selve Roma kan man nemlig oppleve til fots, mens en leiebil tar deg utenfor sentrumskjernen. Vi anbefaler at man tar turen til de nærliggende byene – kanskje for eksempel Pisa – for å oppleve det mindre og mer landlige Italia. Kanskje vil du dra på vinsmaking på en ekte italiensk vingård, eller så vil du besøke den historiske byen Firenze som ligger noen timers kjøring nord for Roma. Med leiebil blir alt mulig!

Generelle kjøretips

Å kjøre bil i Italia kan på mange måter sammenlignes med Norge. På landet er veiene ofte svingete og det finnes kun en fil – spesielt i de mer «øde» områdene. I selve Roma er store deler av byen sperret for trafikk, ettersom det er mange historiske gater og bygninger i byen. Dessuten er det ofte svært trangt, slik at vi anbefaler å la bilen stå parkert på hotellet eller i et parkeringshus når man skal oppleve selve Roma. Leiebil behøver man kun når man skal utenfor sentrum. Parkering gjøres for øvrig i såkalte «blå soner», på høyresiden av veien. Aldersgrensen for leiebil i Roma/Italia er minst 21 år.

Back to top