Leiebil og leiebilselskaper i Italia

Med leiebil i Italia har du det optimale utgangspunktet for å oppleve de svært varierte byene som landet har. På samme måte som Norge så er også Italia et langstrakt land, slik at leiebil er den beste måten å oppleve kultur- og naturforskjellene fra nord til sør på. Men hvilket selskap bør du leie bil av? Vi ser nærmere på de største italienske bilutleierne, samt andre aktuelle aktører i Italia.

Locauto

Locauto er det eneste fullverdige italienske leiebilselskapet som den dag i dag er hundre prosent italiensk. Selskapet har eksistert siden 1979, men det var først i 2006 at Locauto begynte med bilutleie i Italia. Frem til da var det leasing av biler og langtidsleie som gjaldt. I dag tilbyr Locauto leiebil til turister og forretningsreisende gjennom 30 forskjellige lokasjoner i Italia, der hele 22 av disse er på de største flyplassene i Italia. Prisnivået er gjerne noe lavere hos en lokal tilbyder som Locauto sammenlignet med de store internasjonale kjedene.

Maggiore

Et annet godt alternativ dersom du vil ha leiebil i «italiensk stil», er Maggiore – et selskap som ble startet av den italienske Maggiore-familien så langt tilbake som på 1920-tallet. Allerede i 1947 begynte selskapet med bilutleie, og frem til 2014 var Maggiore det største 100 prosent italienskeide selskapet i landet. I april 2015 ble selskapet dog kjøpt opp av Avis-gruppen, som følgelig har fått et stort grep om det italienske leiebilmarkedet. Maggiore har over 14 000 biler fordelt over 146 kontorer.

Europcar

Europcar er et annet stort firma som er store på bilutleie i Italia, selv om selskapet har sitt opphav fra Frankrike. Europcar er blant annet den offisielle samarbeidspartneren til Locauto i Italia, noe som har hjulpet de til å kapre markedsandeler i landet. Totalt har Europcar over 200 000 biler i hele 143 land, der Italia altså står høyt på listen over antallet filialer. Hos Europcar kan du leie moderne leiebiler på de største flyplassene i Italia, samt i en del av de større byene.

Sixt

Sixt er en annen internasjonal aktør som er stor også i Italia. Dette selskapet har sitt opphav fra Tyskland, der det ble grunnlagt så langt tilbake som i 1912 – og selskapet har vokst til å være det største i Tyskland, Sveits og Østeriket. Sixt er også populær i Italia, og da spesielt i de nordlige delene av Italia nær alpene og grensen til Sveits. Totalt har Sixt over 2000 filialer i hele 100 forskjellige land, med totalt 4000 ansatte og et hundretalls tusener av leiebiler tilgjengelig til enhver tid.

Hertz

Man kommer ikke foruten om det gigantiske selskapet Hertz når man snakker om leiebil, nesten uansett hvilket land i verden man befinner seg i så vil Hertz være der og tilby leiebil. Totalt sett har Hertz mer enn 500 000 biler fordelt over 9000 destinasjoner i over 150 land – og Italia er naturligvis et land der Hertz har mange destinasjoner. Enten du trenger leiebil på en italiensk flyplass eller midt i sentrum av en italiensk storby, så kan du være sikker på at amerikansk-eide Hertz kommer til å være der.

Back to top